Εικονική Εγχείριση
Η Πιλοτική Δράση Β «Εικονική Προσομοίωση Εγχείρησης Εμφύτευσης Ενδοπρόθεσης» απευθύνεται σε ένα διαφορετικό περιβάλλον με εντελώς ξεχωριστές απαιτήσεις τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην διαδικασία ανάπτυξης υπηρεσιών, λόγω της άμεσης εμπλοκής του ανθρώπινου παράγοντα. Η υλοποίηση συμπεριλαμβάνει την ολοκληρωμένη διαδικασία ψηφιακής προετοιμασίας εγχειρήσεων, εκκινώντας από την λήψη των ιατρικών εικόνων (αξονική τομογραφία) έως τη δομημένη μελέτη εγχείρησης βάσει του ιατρικού πρωτοκόλλου.

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου
Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου
Το έναυσμα για την χρήση υπολογιστικών συστημάτων ως υποστηρικτικά εργαλεία σε ορθοπαιδικές επεμβάσεις είναι η ολοένα και περισσότερο επιτακτική ανάγκη προσομοίωσης στο προ-εγχειρητικό στάδιο, που αφορά τη διάγνωση, αποτίμηση του προβλήματος και τον προ-σχεδιασμό της εγχείρισης. Το δεύτερο κίνητρο είναι η βέλτιστη μετεγχειρητική απόδοση που αφορά τα άμεσα αποτελέσματα της επέμβασης, την θεραπευτική αγωγή και τον ενδεχόμενο σχεδιασμό αναθεωρητικής επέμβασης, όποτε κρίνεται αναγκαία.

Η δεύτερη δράση υλοποιήθηκε με την επιστημονική συνεργασία κορυφαίων ορθοπαιδικών, ολοκληρώνοντας την μεθοδολογία που εφαρμόζει την τελευταία δεκαετία η ομάδα μηχανικών της εταιρίας για την Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

 

Εικονική Προσομοίωση Εγχείρησης Εμφύτευσης Ενδοπρόθεσης
Αναδόμηση Οστού
Αναδόμηση Οστού
thumb1 Μοντελοποίηση Ενδοπρόθεσης
 Μοντελοποίηση Ενδοπρόθεσης
thumb1 Προσομοίωση Εμφύτευσης
 Προσομοίωση Εμφύτευσης
Βιομηχανική Ανάλυση
Εμβιομηχανική Ανάλυση
thumb1 Προσομοίωση Κατασκευής
Προσομοίωση Κατασκευής
thumb1 Προεγχειρητική Μελέτη
Προεγχειρητική Μελέτη
Ψηφιακό Αυτοκίνητο
Εικονική Εγχείρηση